Over Aart's Brood

 

Brood is voor veel mensen iets essentieels, je begint je dag  ermee bij het ontbijt en voor de lunch gaan de gesmeerde boterhammen mee in de trommel. Juist die schijnbare vanzelfsprekendheid triggerde mij om te beginnen met het zelf bakken van mijn eigen brood. 


In het begin waren de resultaten helaas weinig succesvol maar zoals het spreekwoord zegt: 'al doende leert men'. Poging na poging werden de broden steeds iets beter en zodoende deed ik in 2016 met succes mee aan de volkorenbroodwedstrijd 'Bak mee met het AKG!' (Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde). Na eerst de lokale wedstrijd gewonnen te hebben, wist ik daarna ook de winst in de landelijke wedstrijd te behalen!


Sindsdien heeft het broodbakken een vlucht genomen en ben ik gestart met het organiseren van workshops voor mensen die graag zelf hun eigen brood bakken. De workshops zijn verschillend van karakter maar hebben als overeenkomst dat het altijd om brood of broodgerelateerde producten gaat. Naast een deel theorie leer je door zelf te doen hoe je mooie resultaten kunt behalen en voortaan je eigen brood kunt bakken, want als je dat eenmaal onder de knie hebt wil je echt geen ander brood meer!


In september 2023 heb ik mijn eigen winkel geopend in de binnenstad van Middelburg. Aan de Beddewijkstraat 23 bent u op vrijdag en zaterdag van harte welkom voor prachtige broden, fantastische bolussen en heerlijke viennoiserie. Er is uiteraard veel meer maar komt dat vooral zelf ontdekken in de winkel!

 

E-mailen
Map
Info
Instagram